Особливості у догляді за котами та собаками у різні пори року

Особливості у догляді за котами та собаками у різні пори року

Залежно від пори року існують окремі особливості по догляду за домашнім улюбленцем. Ми розглянемо основні періоди, у які рекомендовано дотримуватись певних порад стосовно комфорту та безпеки Вашого вихованця. Головні відмінності стосуються літнього та зимового сезону, а також пікових періодів активності небезпечних комах. При виборі амуніції також варто зважати на пору року.

Влітку потрібен особливий догляд за домашніми тваринами, адже спека не найкращим чином позначається на їхньому здоров'ї. Маса небезпек підстерігає чотириногих друзів в цей час: укуси комах, тепловий удар, сонячні опіки. Як же тоді захистити свого вихованця?

По-перше щоб не допустити укусу комах чи кліщів варто обробляти тварину інсектоакарицидними захисними препаратами. Для такої профілактики існюють різні засоби: шампуні, спреї та ошийники, краплі на холку, таблетки. Однак їх варто застосовувати не лише влітку, а й у менш небезпечні пори року.

В демісезонний період на свого собаку чи котика, варто одягати спеціальний костюм або навіть черевички, які захистять від бруду та пошкоджень лап. Особливо вразливі до холодної пори з високою вологістю собаки дрібних порід — через малий розмір їм доводиться витрачати більше енергії на обігрів. Тож не ризикуйте здоров'ям свого вихованця та подбайте про те, щоб йому було тепло і комфортно, підібравши відповідний комбінезончик і «кеди».

У зимову пору, один з кращих варіантів — придбання для чотирилапого друга теплого одягу. Однак враховуйте також активність собаки. Цуценята та літні собаки частіше застуджуються. Отож, обираючи таке вбрання потрібно враховувати і породу собаки, адже для деяких не доцільно одягати комбінезон взимку, а для інших — це просто необхідність.

Асортимент одягу для тварин найрізноманітніший. Це комбінезони, дощовики, костюми, куртки, брюки, футболки, сукні, жилетки, шкарпетки тощо.

Як правило, комбінезони виготовляються на трикотажній підкладці або надійно утеплюються синтепоном. Спочатку собака навряд чи буде в захваті від незвичного наряду, але незабаром звикне і Ви також оціните  практичність використання такого виробу. Розмір комбінезона не є фіксованим і може змінюватись за допомогою вшитих  кнопок і «липучок». Літні комбінезони виготовляють з легкого трикотажу та захищають собаку від пилу, кліщів і колючок.

Ідеальне вбрання для сухої осені або морозної зими це толстовка для собак та котів - в’язаний светр, який зручний в експлуатації, він не обмежує в рухах, але легко промокає. Дощовик — це чудовий водонепроникний одяг, здатний повністю сховати вашого вихованця від дощу та бруду.

Ви можете обрати оптимальне вбрання на свій смак та не забувайте враховувати і потреби собаки. Адже, одяг для наших улюбленців повинен бути не просто красивим, а й зручним та корисним.

При виборі вбрання для собаки чи котика найкращим способом з'ясувати чи зручним буде той чи інший виріб є примірка. Чи не занадто просторо? Чи не занадто тісно? Чи не тиснуть собаці ремінці або шви? Також можна одягнути обране вбрання на собаку чи котика та погратись з ним, виконати кілька вправ. Нехай нарядний вихованець пробіжиться з одного кута магазинчика в іншій.

Взуття для тварин є не менш важливим ніж одяг. Так як узимку зледенілі тротуари посипаються не тільки сіллю та піском, але і роз'їдаючими лід хімікатами. Ніжні лапки тварин можуть витерпіти гарячий асфальт, але реагенти, розсипані по зимових дорогах, здатні сильно зашкодити їм.

Також важливим атрибутом для собаки є амуніція і її вибір теж залежить від пори року. Наприклад, металевий намордник краще використовувати влітку, так як шкіряний парить та ускладнює дихання. А взимку — навпаки: собаці комфортніше у шкіряному  наморднику, оскльки у нього не потрапляє сніг. На відміну від металевого взимку, адже шкіряний- суцільний намордник з отворами на поверхні.  

Отож, при догляді за своїм домашнім улюбленцем зважайте на те, яка пора року за вікном, адже це важливо стосовно багатьох аспектів. Продовжуйте піклуватись про того, кого приручили і  будьте здорові та щасливі разом!

Повернутись до переліку