Грумінг для собак та котів: гігієнічний комплекс процедур для здоров'я та краси

Грумінг для собак та котів: гігієнічний комплекс процедур  для здоров'я та краси

Маючи власного домашнього вихованця, варто подбати не тільки про його харчування і виховання а й про зовнішній вигляд та здоров'я. Особливо якщо мова йде про собаку чи кота.

Як правильно піклуватись про зовнішність пухнастих чотирилапих та краще доглядати їх? Адже шерсть — особлива зона тіла яка потребує обов'язкового догляду. Оскільки її вигляд відображає стан здоров'я вашого вихованця і в той же час суттєво впливає на самопочуття тварини. Слід пам’ятати, що недбалість господаря може призвести до шкірних захворювань, ковтунів, а також появи паразитних комах. А у спекотну пору стрижка та тримінг суттєво покращить самопочуття вашого улюбленця.

Так що ж таке Грумінг? Це не просто стрижка, це цілий комплекс процедур, в які входить і підстригання кігтів, і чистка вух та зубів. Грумінг – це в першу чергу догляд за гігієною та здоров’ям тварини.

То чи реально виконати ці всі процедури самостійно, чи все таки варто звернутися до професіоналів?  Окремі маніпуляції потребують професійних знань і навиків для досягнення ефективного результату, тому проводити їх краще в спеціалізованих салонах щоб не нашкодити тварині. До того ж не завжди може знайтися час у господаря, щоб самому виконати необхідні процедури, оскільки їх тривалість може становити до 4 годин.

 

 

Щоб правильно провести стрижку собаці, потрібно враховувати різновиди шерстяного покриву. Будь-яка шерсть потребує постійного догляду. Особливо якщо ви хочете брати участь у виставках або змаганнях. Рекомендовано  періодично купати та розчісувати Вашого улюбленця. Результат буде одразу помітний — це здорова і красива шерсть. Для цього варто мати деякі інструменти, які можна придбати в зоомагазині, зокрема пуходерки, масажні щітки, ковтунорізи, спеціальні гребінці. Продавці-консультанти допоможуть вам підібрати набір засобів по догляду зважаючи на породу вашого улюбленця.

Окрім послуги грумінгу також існує процедура тримінгу. Чим же вони відрізняються? Тримінг — це вищіпування шерсті за допомогою спеціальних інструментів. Така процедура актуальна в період, коли ваш вихованець змінює хутро. Вона вбереже ваш будинку від зайвої шерсті, а для собаки це гарантія здорового і красивого покриву, однак доречним тримінг буде для окремих порід собак. Наприклад, якщо це ірландський тер'єр або миттельшнауцер, то професійна рука потрібна обов'язково. Хоча і в інших випадках краще все ж довірити цю справу майстру, оскільки він знає, як правильно поводитися з твариною, а також у нього є необхідні інструменти.          Після проведення процедури, шерсть стає більш яскравою і естетичною, що позитивно відображається на здоров'ї шкіри та хутра вихованця. Тримінг запобігає утворенню ковтунів та попереджає появу специфічного запаху.

 

 

Піклування про зовнішній вигляд домашнього улюбленця є не менш важливим ніж його харчування та виховання. І до цього потрібно підходити відповідально та обирати тільки найкраще для свого вихованця. Досягнути відмінного результату зовсім не складно — просто продовжуйте з любов'ю та турботою ставитися до того, кого приручили і обоє будете задоволені!

Повернутись до переліку